Субота
18.05.2024
11:43
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Архів записів
Друзі сайту
  • Сайт громади с. Ст. Олексинець
  • Наше село в Контакті
  • Погода в селі
  • Релігійні новини села
  • Ми у facebook
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Сайт Староолексинецької ЗОШ І-ІІІ ст.
    Головна » 2016 » Листопад » 4 » Святкування 50-літнього ювілею школи
    14:08
    Святкування 50-літнього ювілею школи

    Староолексинецька школа відзначила свій 50-річний ювілей

     

     

      29 жовтня 2016 року у Староолексинецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів було людно. І хоча це була субота, вихідний день, проте педагогічний колектив та технічні працівники прийшли до школи в повному складі. Усі з хвилюванням чекали поважних гостей з відділу освіти Кременецької районної держадміністрації, учителів та технічних працівників, які віддали  цьому навчальному закладу частину свого життя. Школа святкувала своє 50-річчя. Хвилюючими та радісними були зустрічі колег, які через роки повернулися до сільської школи, що стала для багатьох рідною, а для когось лише сходинкою на життєвій дорозі. Та особливо зворушливими були хвилини, коли поріг переступив її будівничий і перший директор Михайло Федорович Савчук, який у 1965 році заклав підвалини будови, керував і завершив будівництво та пізньої осені 1966 року відкрив двері нової школи.

     Усіх гостей запросили до актової зали. Ведучі свята, колишні випускники школи, а сьогодні її працівники Семисюк Т.С. та Падик О.І. емоційно та піднесено розпочинають урочисту частину ювілею. З мікрофона линуть слова: «Школо моя, радість моя, невпізнанною зробили тебе роки… та все ж ти така рідна, дорога. Бо ти — колиска, ти — гавань, ти —  рідний дім…». На екрані з’являються слайди, які відображають життя школи за 50 років. Ведучі провадять подорож у минуле школи, майстерно вплітаючи у неї мелодійні пісні у виконанні учнів та вчителів, дитячі хореографічні композиції.

     

        

       Логічно вливаються в сценарій виступи гостей: начальника відділу освіти  Кременецької районної держадміністрації Мороза В.С., голови профспілкового комітету освітян району Чечуріної Л.І., спонсора школи Зайця В.Я., настоятеля храму Андрія Первозваного  отця Миколи Шевчука.  Як годиться, до дня народження для школи гості приготували подарунки: новий комп’ютерний клас від відділу освіти, подарункові сертифікати від профспілки, сучасний аудіо-звуковий підсилювач з радіо мікрофонами від ТзОВ «Біолан», освячену ікону від настоятеля церкви.

      Начальник відділу освіти  Кременецької райдержадміністрації Мороз В.С. зазначив, що Староолексинецька школа — це знаковий навчальний заклад для всієї округи. У ньому є яскраві традиції, чудовий колектив. Учні школи не раз доводили свій високий рівень знань і майстерність, здобуваючи високі місця на різного роду конкурсах, змаганнях та предметних олімпіадах. Мороз В.С. подякував педагогам за майстерність, небайдужість і відповідальне ставлення до обраної справи та запевнив, що усі напрацювання щодо покращення матеріально-технічної бази навчального закладу  відділом освіти будуть продовжені й надалі. До слова, серед останніх якісних змін — встановлена нова димохідна труба до системи опалення.

      За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики в сфері національної освіти, активну громадську позицію, значні творчі здобутки, високий професіоналізм частина педагогів та технічних працівників  школи була відзначена нагородами від профспілки освітян району. Особливо вдячні слова начальника відділу освіти та голови районної профспілки були звернені на адресу сьогоднішнього директора, обличчя школи, Марії Арсентівни Довгополюк. Адже саме завдяки її непосидючій енергії, таланту справжнього керівника школи і голови громадського об’єднання «Добринь» змінилися останніми роками не тільки школа, а й село. У школі замінено 80 вікон та 7 дверних блоків на сучасні металопластикові конструкції, реконструйований за сучасними стандартами спортивний зал, на вулицях села встановлено 23 ліхтарі на сонячних батареях.

       

                                                                                                                                       

      Директор школи М.А.Довгополюк звернулася до присутніх зі словами вдячності за вшанування ювілею школи, яка стала її життям. До слова запросили і колишніх директорів: Володимира Володимировича Заблоцького, Марію Олексіївну Падик, які згадали нелегкі роки свого директорського життя. Сльози з’явилися на очах багатьох присутніх під час зворушливого виступу і хвилюючих спогадів Михайла Федоровича Савчука — першого директора школи.

     

     

    Щеміли серця поважних гостей, сьогоднішніх працівників та учнів школи, коли звучала пронизана смутком пісня «Свіча пам’яті» у виконанні учениці 5 класу Олесі Бондар, а на екрані проектора демонструвалися давні фотографії учителів, яких уже немає серед живих.

     

     

    Проте на закінчення свята з’явились і сльози радості та надії, адже на сцену вийшли наймолодші учасники свята — учні 1-5 класів, які також привітали школу з ювілеєм і пообіцяли гідно продовжити традиції рідної школи.

    Особливо раділи діти, коли ведучі завезли на сцену феєричний ювілейний торт — точну копію Староолексинецької школи, справжній мистецький витвір учителя образотворчого мистецтва Марії Василівни Білокур.

     

      Свято тривало більше 2 годин, та час пролетів непомітно. Всі виступаючі бажали  учителям нових творчих злетів і перемог на шляху збагачення національної освіти, творчого і особистого щастя, миру, злагоди, сталого благополуччя, процвітання школі, довгого життя, щоб її класи і коридори ще багато років  повнились і повнились багатоголосою дітворою.

    На закінчення свята усі згуртовано стали до спільної фотографії на згадку про особливий день — 50-ий день народження Староолексинецької школи.

     

     

     

    Переглядів: 575 | Додав: olena | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *: